Matroskin Oy saa kehittämisrahaa Business Finlandilta

21/05/2020

Tiedote 22.5.2020

 

Matroskin Oy on monitoimialayritys, jonka päätoimialana on arkkitehti- ja designsuunnittelu. Juuri valmistunut Vareliuksen koulu Sastamalassa on yrityksen käsialaa.

 

Business Finland on myöntänyt noin 49 000 euroa kehitysrahoitusta koulumaailmaan sijoittuvalle hankkeelle Matriisi. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään Vareliuksen koulurakennuksen jo olemassa olevasta 3D-tietomallista videoita, joiden avulla käyttäjät pääsevät tutustumaan rakennukseen, johon eivät poikkeustilan takia päässeet kunnolla asettumaan. Kesällä rakennettava piha-alue leikkivälineineen mallinnetaan virtuaalitilassa näkyväksi. Pedagogiset sisällöt tuotetaan yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

 

Hankkeessa luodaan tuote, joka toimii oppimisen tukena normaalitoiminnassa sekä mahdollistaa kouluun tutustumisen koulua aloitettaessa että siirryttäessä uusiin valmistuviin tiloihin. Tuote voi toimia oppimisalustana lapsen ollessa etäopetuksessa. Tämä on erityisen ajankohtaista juuri nyt, kun koulut valmistautuvat syksyn poikkeustilan opetustilanteisiin.

 

Yrityksessä yhdistyy nuorten ammattilaisten ja kansainvälistäkin tunnustusta saaneiden konkareiden osaaminen. Arkkitehti Markus Aaltonen on FISE-sertifioitu poikkeuksellisen vaativien hankkeiden pää- ja rakennussuunnittelija. Taiteen lisensiaatti Leena Aaltonen on toiminut sisustusarkkitehtina ja tutkijana, lisäksi hän on ollut keskeisessä roolissa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin syntymisessä ja rakentumisessa. Milja Rautiainen vastaa yrityksen opetusalan ja Linnea Aaltonen graafisen suunnittelun asiantuntemuksesta. Tietomallinnuksesta vastaa Sami Hyrynkangas. Matroskin Oy hankkii tarvitsemansa lisäosaamisen ostopalveluna alihankkijoilta. Hankevastaava on Leena Aaltonen.

 

leena.aaltonen@matroskin.fi

puh 050 577 0707

 

www.matroskin.fi

Vareliuksen koulu on valmistunut

04/03/2020

Sastamalan Varilan kaupunginosassa sijaitseva Vareliuksen koulu on uuden opetussuunnitelman mukaan toteutettu avoimia oppimisympäristöjä hyödyntävä esi- ja alakoulu, jossa työskentelee 360 oppilasta ja 30 henkilöstön jäsentä. Koulurakennus valmistui juuri, kun koronan aiheuttama poikkeustila astui voimaan. Piha-alue valmistuu kesän aikana.

 

Vareliuksen koulun teemana on avaruus ja maailmanrakennus. Koulun tarinan lähtökohtana on Antero Vareliuksen kirja ”Enon Opetuksia Luonnon Asioista” (1845). Teos on ensimmäinen koko kansalle suunnattu luonnontieteellinen teos. Varilan kaupunginosassa sijaitseva koulu on saanut nimensä Antero Vareliuksen mukaan. Hän oli merkittävä tietokirjallisuuden uranuurtaja ja suomen kirjakielen kehittäjä. Käytämme päivittäin useita Vareliuksen kehittämiä sanoja. Antti Matinpoika (1821-1904) syntyi talonpoikaisperheeseen Tyrvään Varilan kylässä. Varelius -nimen (Warelius) hän sai yliopistoon mennessään syntymäkylänsä Varilan mukaan.

 

Kuvia ja video on katsottavissa Alueviestin artikkeleissa ”Tervetuloa uuteen Vareliuksen kouluun!” ja ”Uusi Vareliuksen koulu on valoisa ja värikäs” 5.3.2020.

 

Keskusaulan akustoivan seinän kuva ”Jättiläistähtien lastentarha” on julkaistu Tähdet ja avaruuslehdessä no 1/2018 Havaintoikkuna-palstalla. Kuvan käyttöoikeus saatu ESOlta (European Organisation for Astronomical Research in the Southern Hemisphere) https://www.eso.org/public/finland/images/eso1740a/

Joulutervehdys

23/12/2019

Kiitämme asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta ja toivotamme kaikille hyvää joulun aikaa ja menestyksekästä uutta vuotta!

Matroskin Oy / Arkkitehtisuunnittelu ARCAD Vareliuksen koulun suunnittelijaksi

28/05/2018

Varilan uuden koulun suunnittelu on käynnistynyt. Varilan uusi koulu valmistuu keväällä 2020. SR-urakkakilpailuun osallistui viisi urakoitsijaa. Voittaneen ehdotuksen teki NCC ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Matroskin Oy / Arkkitehtisuunnittelu ARCAD.

Lue koko tiedote alla olevasta linkistä. Lisää kuvia galleriassa.

Matroskinin ideapankissa on virtaa

04/04/2017

Sastamalassa on haaveiltu uimahallista vuosikymmeniä. Toteutusvaiheeseen ei päästä, koska jo keskusteluvaihe tyssää erimielisyyksiin sen sijoittamisesta.

 

Sekä uimahalli että kylpylä ovat mielestämme menneen talven lumia, joten nostimme esiin 10 vuotta vanhan ehdotuksemme ”Henkisen ja fyysisen virkistäytymisen keskus Virtaranta”. Ehdotusta käsiteltiin 26.3.2007 kaupunginhallituksessa.

 

Alueviesti esittelee ideaa 5.4.2017 

http://alueviesti.fi/2017/04/05/aaltosen-idea-pilven-tontille-vesiliikunnan-ja-kirjakulttuurin-keskus/

 

Kirjan Keskus toteutui vuonna 2011 Suomalaisen kirjan museo Pukstaavina, joten Kirjan Keskus ei sellaisenaan ole enää ajankohtainen.

 

Sastamalan poikkeuksellisen vahvasta kirjakulttuurista riittää kyllä ammennettavaa! Ja Pilven tontilta on ainutlaatuinen näköala Rautaveden kulttuurimaisemaan ja Pyhän Olavin kirkolle.

 

Matroskin esittääkin, että perustamme työryhmän kaupungin edustajien kanssa ja etsimme yhteistyökumppanit hankkeen toteuttamiseksi. Tämän tapaisista toteutuksista löytyy kyllä esimerkkejä. Kalliiksi kuviteltu hanke voidaankin saada aikaiseksi ilman verorahoitusta.  

MATROSKIN -nimi

25/02/2017

Yrityksen Matroskin Oy nimi pohjaa rakastettuun lastenkirjaklassikkoon Fedja-setä, kissa ja koira. Tutustuimme Fedja-sedän isän Eduard Uspenskin elämään kirjailija Hannu Mäkelän mainion teoksen kautta (Eetu, Matkoja Eduard Uspenskin maailmaan. Helsinki: Tammi, 2008).

 

Jotta emme loukkaa tekijänoikeuksia, halusimme olla yhteydessä Eduard Uspenskiin Matroskin-nimen käytöstä. Saimme apua kirjailija Hannu Mäkelältä, joka on Uspenskin ystävä.

 

Hannu Mäkelä välitti meille Uspenskin vastauksen: "Ханну! Конечно, я согласен дать имя кота этой женщине. Эту." "Hannu! Tietenkin annan luvan kissan nimen käyttämiseen tuolle naiselle. Eetu”

 

Iloisin mielin haluamme kiittää Eduard Uspenskiä ja Hannu Mäkelää!

MATROSKIN OY Uusi yritys Sastamalaan

01/01/2017

Suunnitteluun, tuotteistamiseen ja elämysmatkailuun erikoistuvan Matroskin Oy:n toiminta käynnistyy. Taustalla on vankka osaaminen ja kokemus suunnittelun kentältä. Vuosina 1983−2016 toimineen Arkkitehtitoimiston Markus ja Leena Aaltonen ARCAD suunnittelukohteet ovat saavuttaneet kansainvälistäkin huomiota. Yrityksen nimi, toimintafilosofia ja arvot nousevat lastenkirjaklassikosta Fedja-setä, kissa ja koira, Eduard Uspenski.

Please reload

  • Facebook - Grey Circle

© 2019 Matroskin Oy