© 2019 Matroskin Oy

  • Facebook - Grey Circle

Joulutervehdys

21/12/2018

Kiitämme asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta ja toivotamme kaikille hyvää joulun aikaa ja menestyksekästä vuotta 2019!

Matroskin Oy / Arkkitehtisuunnittelu ARCAD Vareliuksen koulun suunnittelijaksi

28/05/2018

Varilan uuden koulun suunnittelu on käynnistynyt. Varilan uusi koulu valmistuu keväällä 2020. SR-urakkakilpailuun osallistui viisi urakoitsijaa. Voittaneen ehdotuksen teki NCC ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Matroskin Oy / Arkkitehtisuunnittelu ARCAD.

Lue koko tiedote alla olevasta linkistä. Lisää kuvia galleriassa.

Matroskin Oy:n Leena Aaltosesta auktorisoitu matkailuopas

21/05/2018

Sen lisäksi että Matroskin Oy on tarjonnut laadukasta majoitusta Sastamalan keskustassa vuodesta 2016 alkaen, riveissämme on nyt myös auktorisoitu matkailuopas Leena Aaltonen. Hän on nyt Sastamalan Oppaiden jäsen. Matroskin Oy onnittelee Leenaa!

Tarina-asunto Matroskila on avattu

29/05/2017

Matroskila on nyt valmis vastaanottamaan matkailijoita ympäri maailman ja palvelemaan Suomen kirjapääkaupunki Sastamalan yritysten ja perheitten vieraita.

Matroskilaa voit vuokrata alla olevan linkin, airbnb:n ja booking.com:n kautta.

Matroskinin ideapankissa on virtaa

04/04/2017

Sastamalassa on haaveiltu uimahallista vuosikymmeniä. Toteutusvaiheeseen ei päästä, koska jo keskusteluvaihe tyssää erimielisyyksiin sen sijoittamisesta.

 

Sekä uimahalli että kylpylä ovat mielestämme menneen talven lumia, joten nostimme esiin 10 vuotta vanhan ehdotuksemme ”Henkisen ja fyysisen virkistäytymisen keskus Virtaranta”. Ehdotusta käsiteltiin 26.3.2007 kaupunginhallituksessa.

 

Alueviesti esittelee ideaa 5.4.2017 

http://alueviesti.fi/2017/04/05/aaltosen-idea-pilven-tontille-vesiliikunnan-ja-kirjakulttuurin-keskus/

 

Kirjan Keskus toteutui vuonna 2011 Suomalaisen kirjan museo Pukstaavina, joten Kirjan Keskus ei sellaisenaan ole enää ajankohtainen.

 

Sastamalan poikkeuksellisen vahvasta kirjakulttuurista riittää kyllä ammennettavaa! Ja Pilven tontilta on ainutlaatuinen näköala Rautaveden kulttuurimaisemaan ja Pyhän Olavin kirkolle.

 

Matroskin esittääkin, että perustamme työryhmän kaupungin edustajien kanssa ja etsimme yhteistyökumppanit hankkeen toteuttamiseksi. Tämän tapaisista toteutuksista löytyy kyllä esimerkkejä. Kalliiksi kuviteltu hanke voidaankin saada aikaiseksi ilman verorahoitusta.  

MATROSKIN -nimi

25/02/2017

Yrityksen Matroskin Oy nimi pohjaa rakastettuun lastenkirjaklassikkoon Fedja-setä, kissa ja koira. Tutustuimme Fedja-sedän isän Eduard Uspenskin elämään kirjailija Hannu Mäkelän mainion teoksen kautta (Eetu, Matkoja Eduard Uspenskin maailmaan. Helsinki: Tammi, 2008).

 

Jotta emme loukkaa tekijänoikeuksia, halusimme olla yhteydessä Eduard Uspenskiin Matroskin-nimen käytöstä. Saimme apua kirjailija Hannu Mäkelältä, joka on Uspenskin ystävä.

 

Hannu Mäkelä välitti meille Uspenskin vastauksen: "Ханну! Конечно, я согласен дать имя кота этой женщине. Эту." "Hannu! Tietenkin annan luvan kissan nimen käyttämiseen tuolle naiselle. Eetu”

 

Iloisin mielin haluamme kiittää Eduard Uspenskiä ja Hannu Mäkelää!

MATROSKIN OY Uusi yritys Sastamalaan

01/01/2017

Suunnitteluun, tuotteistamiseen ja elämysmatkailuun erikoistuvan Matroskin Oy:n toiminta käynnistyy. Taustalla on vankka osaaminen ja kokemus suunnittelun kentältä. Vuosina 1983−2016 toimineen Arkkitehtitoimiston Markus ja Leena Aaltonen ARCAD suunnittelukohteet ovat saavuttaneet kansainvälistäkin huomiota. Yrityksen nimi, toimintafilosofia ja arvot nousevat lastenkirjaklassikosta Fedja-setä, kissa ja koira, Eduard Uspenski.

Please reload