top of page
l jämsä 01

1983-2016

Suunnittelutyömme käynnistyi vuonna 1983 yrityksemme nimen ollessa Arkkitehtitoimisto Markus ja Leena Aaltonen ARCAD. Olemme suunnitelleet liike-, teollisuus-, julkis- ja asuinrakennuksia, peruskorjauskohteita, kaavoitusta, näyttelyitä ja tuotteita. Useita kohteitamme on esitelty myös ulkomaisissa julkaisuissa ja näyttelyissä.

Vuonna 2000 toteutettiin kotisivut, jotka toimivat uudenlaisten kotisivujen suunnannäyttäjinä. Kiitosta saaneet kotisivut rakennettiin tuolloin viimeisimmillä ohjelmilla ja Adoben Dreamweaver -editorilla. Sivujen osoite oli www.arkkitehti.com, mutta osoite menetettiin tietokatkon takia vuonna 2016.

Koska olemme edelleen ylpeitä näistä kotisivuista, haluamme esitellä niitä sellaisenaan. Nyt, vuonna 2017, niin sanotusti museoimme nämä sivut. Niiden kautta voidaan tutustua tuon ajan tekniikkaan ja tyyliin. Tietokoneella sivujen selauksessa käytetään alapalkkia.

 

Kotisivujen suunnittelutiimi: Jani Jokimies (muotoilija AMK) sekä Leena ja Markus Aaltonen.

Museoidut kotisivut löydät osoitteesta www.arcad.fi

2016-NYKYHETKI

Avoin yhtiö Arkkitehtitoimisto Markus ja Leena Aaltonen ARCAD lopetettiin vuonna 2016. Arkkitehtisuunnittelumme jatkuu monitoimialayrityksen Matroskin Oy:n sivutoiminimellä Arkkitehtisuunnittelu ARCAD.

 

YRITYKSEN NIMI JA TOIMINTAFILOSOFIA

Eduard Uspenski, s. 1937 Neuvostoliitto. Fedja-setä, kissa ja koira ilmestyi venäjäksi vuonna 1974 ja suomeksi 1975. Neuvostoelämää kriittisesti käsittelevä tuotanto vaikeutti Uspenskin uralla etenemistä. Tilannehuumoria tihkuvia Fedja-setä-kirjoja on ilmestynyt yhteensä 7 kpl.

Kuvittaja: Gennadi Kalinovski.

 

Martti Anhava, kirjailija, on keskeisin Fedja-setä-kirjojen suomentaja.

 

Hannu Mäkelä, kirjailija, Eetu, Matkoja Eduard Uspenskin maailmaan (Helsinki: Tammi, 2008), tutustutti meidät Uspenskin elämään. 

Hannu Mäkelä oli yhteydessä Eduard Uspenskiin kysyen puolestamme Matroskin-nimen käytöstä. Uspenski vastasi seuraavasti:

"Ханну! Конечно, я согласен дать имя кота этой женщине. Эту."

"Hannu! Tietenkin annan luvan kissan nimen käyttämiseen tuolle naiselle. Eetu."

Yrityksemme nimi Matroskin Oy pohjaa Fedja-setä-lastenkirjaklassikoihin.

 

Fedja-setä, 6-vuotias poika, pohtii löytämänsä kissan kanssa sille nimeä. Nimeksi tulee Matroskin, ja kissasta tulee tavattoman onnellinen.

 

Matroskin Oy haluaa olla innovatiivinen edelläkävijä kuten neuvokas Fedja-setä.

Jo 1970-luvulla hän saa kotiinsa aurinkolämmittimen ja biopolttoaineella käyvän traktorin.

 

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa yrityksemme toimintafilosofian nousevan Fedja-setä-kirjojen arvoista, ystävyydestä, suvaitsevaisuudesta, vaihtoehtoisuudesta sekä rakkaudesta luontoon ja kunnioituksesta eläimiin.

bottom of page